Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αϋπνία τέλος!Και μάλιστα με τους πιο φυσικούς τρόπους!!!!!


Βαρέθηκες να μετράς προβατάκια κάθε βράδυ για να κοιμηθείς; Το στρες και τα καθημερινά προβλήματα που μας ταλανίζουν, δυστυχώς δυσκολεύουν τον ύπνο μας και αυτό έχει ως απόρροια η απώλεια ύπνου να δυσκολεύει τη δημιουργικότητά μας.

Με τα κατάλληλα φυτικά παράγωγα και βότανα όμως θα μπορέσεις να ηρεμήσεις και να απολαύσεις έναν ποιοτικό ύπνο.

1. Η βαλεριάνα είναι ένα κλινικά αποδεδειγμένο ηρεμιστικό βότανο. Σε βοηθά να κοιμηθείς εύκολα και χωρίς διακοπές, ενώ σπάνια έχουν αναφερθεί παρενέργειες μετά τη λήψη της.



2. Ο λυκίσκος και η βύνη σιταριού ή κριθαριού είναι επίσης  φυσικά ηρεμιστικά. Βοηθούν στην ποιότητα του ύπνου, και καταπολεμούν πιθανές στυτικές δυσλειτουργίες.



 




3. Η σοκολάτα. Με τον όρο Σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, και για αυτό το λόγο, οι ψυχολόγοι την προτείνουν σε σπουδαστές, όταν είναι σε περίοδο εξετάσεων.



 





 


4. Το κρασί (επίσης οίνος) είναι ένα ρόφημα, προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους 


 

Η αλήθεια είναι πως το θέμα της επίδρασης του κρασιού στην υγεία έχει απασχολήσει σημαντικά την επιστημονική και ιατρική κοινότητα, κατά τα τελευταία χρόνια και έχει αποδειχτεί περίτρανα πως το κρασί, όταν λαμβάνεται με μέτρο, προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική κατάσταση. Συντελεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο κι έχει θετικότατη επίπτωση στην ευφυία.


































5. Το μανιτάρι cordycepts. H δύναμη του μανιταριού cordycepts πρωτοανακαλύφθηκε πριν απο 1.500 χρόνια στους ορεινούς βοσκοτόπους του Θιβέτ. Χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό σε περιπτώσεις μελαγχολίας, ανησυχίας και αϋπνίας. Έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, ενώ χρησιμοποιείται ακόμη και για τη μείωση της πίεσης.


Είναι ασφαλές, αλλά σε μεγάλη δόση μπορεί να μειώσει πολύ την πίεση του αίματος.






Ας θωρακίσουμε λοιπόν το νευρικό μας σύστημα με ότι μας παρέχει η γή προκειμένου να καταπολεμήσουμε όλα τα προβλήματα σχετικά με τη διάρκεια, το βάθος, το περιεχόμενο των ονείρων και το χαρακτήρα του φυσιολογικού ύπνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου