Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η Προστασία των δασών σε φόντο γεωπολιτικό



Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, η κατάσβεση των πυρκαγιών και η αποκατάσταση των καταστροφών τους έχει ένα δυσβάστακτο κόστος που είναι πολλαπλάσιο από αυτό που απαιτείται για την ολοκληρωμένη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών σε όλα μας τα δάση. Η επένδυση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών είναι θεμελιώδης δράση εξοικονόμησης δημόσιων πόρων δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης στις Βρυξέλλες (20/03/2011)


Κρίτων Αρσένης, ο σύντροφος ακτιβιστής ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο γιατί ενοχλούνται οι φάλαινες!!!

 
Τη σιωπή του έχει αρχίσει να σπάει δειλά δειλά εδώ και πολύ καιρό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκφράζοντας την άποψη ότι οι φωτιές του 2007 δεν ήταν τυχαίες μιλώντας σε στενούς του φίλους.




Η Άγκυρα δεν σταματάει να προκαλεί. Η κυνική παραδοχή εκ μέρους του Γιλμάζ, για την τουρκική εμπλοκή στις μεγάλες πυρκαγιές της περιόδου 1995-97 (Σέιχ Σου, Πεντέλη & Ικαρία, μεταξύ άλλων), γελοιοποίησε όσους και όσες πριν λίγες μέρες, άκριτα και ανεύθυνα, ζήτησαν με ερωτήσεις τους στη Βουλή την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που «θέλουν» να επισκεφθούν την Ελλάδα, με τη δικαιολογία της «ενδυνάμωσης» του τουρισμού. Επίσης, γελοιοποιήθηκαν όσοι στήνουν συνεχώς πανηγύρια «ελληνοτουρκικής φιλίας», στο όνομα της «διαπολιτισμικής επικοινωνίας».

 

Θεσσαλονικείς μανατζαρέοι κατά τον κ.Τρέγια










προδότης Γκέκας

  









O πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας εκθέτει άφοβα τις σκέψεις-απόψεις του. Οι «ασύμμετρες απειλές» που ήταν ο επιτελικός χαρακτηρισμός του φαινομένου, ενοχλούσαν πολύ. Και ο «στρατηγός άνεμος» που ήταν η επιχειρησιακή αδυναμία κατά συνειρμό προς τον «στρατηγό χειμώνα» που τσάκισε τον Ναπολέοντα στην εκστρατεία του κατά της Ρωσίας, ήταν η μεγάλη αλήθεια. 




Αυτά έλεγα. Και τα συστήματα προπαγανδικής υποστήριξης του αντιπάλου έβγαζαν «αφρούς» για να ακυρώσουν τους όρους και φυσικά εμένα. Όμως εγώ το έβλεπα μπροστά μου ότι δεν ήταν τυχαίες οι φωτιές. Καιγόταν η Ελλάδα από τον Γράμμο μέχρι το Γύθειο. 



Και κάποιοι τότε αντέδρασαν με σφοδρότητα, όπως αντιδρά κάποιος που νιώθει ότι τον «τσάκωσαν» επ’ αυτοφώρω «κλέπτοντα οπώρας». 

φωτιές και στο rockwave 2009

 Kαι συμπληρώνει: Το ίδιο έγινε και στη Μαλακάσα

προβοκάτσια στο rockwave 2007

 














Εθνικές, θρησκευτικές, οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές εντάσεις εξακολουθούν να προκαλούν αστάθεια στο διεθνές σύστημα ασφάλειας και να δημιουργούν ασύμμετρες απειλές.
Και τώρα, που είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων δυνάμεων, που έχουν σαν στόχο τον αφανισμό και την υποδούλωση του μέσου Έλληνα πάλι θα ξεσπάσουνε  φωτιές και πάλι εμπρηστές θα αλωνίζουν σε όλη τη χώρα. Αμερικανική έκθεση του ινστιτούτου TCS  αναφέρει ότι διάφορες χώρες  χρηματοδοτούν λαθρομετανάστες με σκοπό να δρουν ως πράκτορές τους και να ξεκινήσουν “ανορθόδοξο” πόλεμο, προκαλώντας πολλαπλές δασικές πυρκαγιές μεταξύ άλλων.
πράκτορες που εισχώρησαν στον ελληνικό κομματικό μηανισμό




Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο Βυζάντιο ο αυτοκράτωρ Λέων ο Σοφός έκαιγε τους εχθρούς της Αυτοκρατορίας στις συναγωγές. Απαράδεκτα πράγματα βέβαια.



Μπορούμε όμως να επενδύσουμε σε εξοπλισμούς που θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή για την α) κατάσβεση πυρκαγιών ή για την β) κατάβρεξη όπως έχει δηλώσει και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να κατασταλούν οι ορδές των αναρχοαπλύτων. 




Ο εξ ανατολών κίνδυνος και η συσσώρευση μεταναστών  απειλούν τα δάση της Ελλάδας με εξαφάνιση και μας υποχρεώνουν να επενδύσουμε στη δασική προστασία. Απαιτείται να πιέσουμε για την αναβάθμιση των δασικών υπηρεσιών, την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και να εμποδίσουμε εξορυκτικές δραστηριότητες και δημόσιες επενδύσεις που επιβαρύνουν τις ήδη ταλαιπωρημένες δασικές εκτάσεις της πατρίδος μας .

4 σχόλια:

  1. Αγαπητη κα Μαρινα,
    Ειναι αληθεια οτι θα κατεβετε στας επομενας εθνικας
    εκλογας; Αν ναι, ποτε προβλεπετε να λαμβάνουν χώρα;
    Σας βρισκω καταρτησμενη και ας μην το κρυψουμε, sexy.
    Ειναι αληθεια οτι ειστε ζευγαρι με τον κο Επαμεινωνδα ή κακώς με πληροφόρησε το ΦώτηςΜαρία Live;

    με αγάπη ο παλιος σου συμμαθητης κ κρυφος θαυμαστης
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Γραφει ο RadioKafrix

    Λοιπον παλικαρια, οσο και να το παλευετε ποτε δεν θα γινετε σαν εμας. Εμεις ειμαστε αληθινοι τρελακηδες και χαβαλεδες. Ακουμε hip hop και κανουμε σκαλακια στα συνταγμα με τα sk8. Μια χοντρη απο την παρεα μαλιστα ειναι και emo. Σας λεω δεν μασαμε τα @@ μας. Ο μεγαλος μου αδερφος τωρα θα παει δευτερο ετος στο ΙΕΚ, δεν ειναι παιδακι σαν εσας. Θα σας γαμισει. Ειχε σταματησει στην κιτρινη ζωνη στο καρατε γιατι φοβοταν ο δασκαλος του μην τους δειρει ολους.

    Αντε να μην φωναξω παρεα απο το fresko και σας κανουμε nuke, mail bomb και trace ip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους Κοτσονάτε τι θα γίνει θα τοποθετηθείς για το κλείσιμο της ΕΡΤ?? Πρώτη φορά σου ζητάω να με ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή