Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΣΙΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Μια καταπληκτική ανάβαση απο τον Άγιο Βλάσσιο που τερματίζει στο ανατολικό καταφύγιο σε υψόμετρο 1400 μέτρων. Το καταφύγιο χρησιμοποιείται σήμερα απο τα μέλη του φυσιολατρικού συλλόγου black dragon για την εκμάθηση της τέχνης του kung fu μέσα στα βουνά και τα ποτάμια.

Πανοραμική θέα του Βόλου απο την πλατεία του Αγίου Βλάσσιου Μπονάτσου. Απόλαυσα τον ελληνικό μου καφέ και άκουσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία σχετικά με την απομάκρυνση του παπά τους. Ελπίζω το πρόβλημα να λυθεί σύντομα.  Χωρίς παπά χωριό... μπύρα χωρίς αφρό



Ανηφορίζοντας προς Άγιο Γεώργιο συνάντησα μία εκκλησία το όνομα της οποίας δεν ενθυμούμαι.




Καταπληκτικό τοπίο.






Φθάνοντας στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας αντικρίζουμε τον μεγαλοπρεπή Ναό του χωριού ακριβώς απέναντι απο την πλατεία. Το άγαλμα που απεικονίζει τη Νίκη Βόλου φιλοτεχνήθηκε για να θυμίζει στους πάντες τη μεγάλη άνοδο της τοπικής ομάδας στη Β' εθνική

.


Ανηφορίζοντας περνάμε μέσα απο χαμηλή βλάστηση που θυμίζει Βόρειο Ήπειρο. Ευτυχώς λίγο παραπάνω μπαίνουνε σε δρυοδάσος και το τοπίο επιτέλους θυμίζει Ευρώπη.






Φθάσαμε στον προορισμό μας στο ανατολικό καταφύγιο. Εδώ θα διανυκτερεύσω επειδή νιώθω έντονη ενόχληση στο αριστερό χέρι. Επλίζω να μην έπαθα πάλι εμφραγμα στη μέση του δάσους. Υπάρχει κιόσκι για να απολαύσετε το τσάι σας στον καθαρό αέρα.





Προς στιγμήν νόμιζα πώς ήμουν μόνος μου στο επίγειο αυτό παράδεισο όμως ξαφνικά αντίκρισα τα μέλη του φυσιολατρικού συλλόγου black dragon να εκπαιδεύονται στις εσωτερικές ενέργειες. Καταπληκτική ευκαιρία για άθληση.



Ψήσαμε μπριζόλες και ήπιαμε δυο καφάσια μπύρες μετά απο τη σκληρή προπόνηση.  Την επόμενη μέρα πήρα το δρόμο της επιστροφής ανανεωμένος. Το ερχόμενο Πάσχα ο σύλλογος black dragon διοργανώνει boot camp με πολύ kung fu κρασί και κοψίδια. Σίγουρα θα παραστώ και θα ετοιμάσω ανταπόκριση για τους αναγνώστες του μπλόγκ.

2 σχόλια:

  1. Παλιόγερε κοτσονάτε,

    Έμαθα οτι απο τότε που πας στο βουνο παίρνεις χάπια για την πίεση λόγω υψομέτρου. έλα από την Ανακασιά που δεν γαμάμε τζάμπα το μουνί να δεις τη θα πεί φύση.
    Θα βγούμε με σκουπόξυλα, παντόφλες και μυγοσκοτώστρες και θα σας πάρουμε στο κυνηγι. Τα κητυ εμμα.
    Εγω και η ομάδα μου όπως είδες στην κατασκοπία που έκανες είμαστε τρελοί και έτοιμοι για όλα. Ο μικρός που βλέπεις έχει κάνει 19 χρόνια αναμορφωτήριο για πραξικόπημα λατινοαμερικανικής χώρας.
    Λίγη ανθρωπιά ρε Κοτσονάτε, όχι παλιανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας παρακαλω κύριε πως εκφράζεσθε έτσι; Εχω επισκευθεί την Ανακασιά και θα γράψω μία ανταπόκριση για τους φίλους του μπλόγκ.

      Διαγραφή